Kapitein Rob

Even kennismaken met de kapitein!

De passie van Kapitein Rob voor schepen en het varen is reeds op vroege leeftijd begonnen. Intussen meer dan 45 jaar geleden.

Schipper Rob

Na ongeveer 8 jaar in Friesland te hebben gevaren met kleine zeilboten begon Rob op 23-jarige leeftijd als opstapper bij de bruine vloot en zeilde op het IJsselmeer en de Waddenzee. Met zijn gezin zeilde Rob tientallen jaren in Friesland.

Later met zijn vader Ulco en zijn broer Frank in Friesland, op het IJsselmeer en de Waddenzee. In 1998 is Rob gaan varen met zijn eerste motorsloep, de Roos van Heuvesum. Een oude teakhouten dame gebouwd in Engeland met een Petter diesel. “Omdat je met een sloep op plaatsen kan komen waar anderen niet komen”, aldus Rob. Er is met de Roos van Heuvesum veel gevaren op de Loosdrechtse Plassen en door de Noord-Hollandse polders. In 2000 werd De Vrijheid gekocht. Tot 2017 heeft Kapitein Rob met deze sloep de rondvaarten gevaren.

Roos van Heuvesum bew 1
Nu vaart Rob met de Mark Twain (links onder, 8 passagiers), en de Caprice (rechts onder, 35 passagiers)


Ook zeilde Rob in Griekenland en voer door één van de mooiste kanalen in Frankrijk; Canal du Nivernais. Later, in 2013 zeilde hij samen met zijn broer van Kopenhagen naar Harlingen. En twee jaar daarna door de betoverende archipel bij Stockholm en langs scherenkust van Zweden tot aan het Finse Åland.

    

In 2017 werd gezeild vanaf de St. Katharine Docks in Londen naar Edam. Deze iconische haven in het hart van Londen ligt aan de noordoever van de Theems net ten oosten van de Tower of London en de Tower Bridge. 
2021 is het jaar van de zeilreis rondom Denemarken.

Een prachtig avontuur met als hoogtepunt het Mariagerfjord. In 2022 werd het een rondje langs de
oude Nederlandse havens Amsterdam, Hoorn, Enkhuizen, Urk, Kampen en Zwartsluis.
In 2023 toch weer zeilend naar Denemarken met als doel om vooral de kleine eilandjes en haventjes aan te doen.

Kapitein Rob


“Ik verwelkom je graag aan boord voor een onvergetelijke dag. Wanneer je bezig bent met je passie, vergeet je de tijd. Passie brengt kwaliteit en plezier. Dat wil ik graag met jou delen.”