12 Vaararrangementen Sneekweek rondvaart

Oude Sneeker traditie in een gloednieuw jasje

In 1934 kwam secretaris Oly van de Sneeker Zeilvereniging met het plan om met de twee Sneker zeilverenigingen gezamenlijk een zeilweek, de zogenaamde Sneekweek, te houden. De woensdag van de Sneekweek was de Hardzeildag. Aan deze wedstrijden in 1934 namen 177 schepen deel. Tegenwoordig zijn dat er bijna 600.

Omdat Nederland ten tijde van de oorlogsjaren 1943 en 1944 geen veiligheid kon worden gegarandeerd werden er geen wedstijden georganiseerd. Vanaf 1970 vindt er jaarlijks in de dagen na Hemelvaart een Kleine Sneekweek plaats.

Tegenwoordig is de Sneekweek het grootste evenement op de binnenwateren van Europa en het is door de jaren heen steeds populairder geworden. Dit zeilevenement organiseert de Koninklijke Watersportvereniging Sneek.

Daarmee is de Sneekweek voor de watersportliefhebbers onder ons een begrip. Voor hen is dit speciale arrangement een belevenis. We gaan naar de start en de finish van de zeilwedstrijden op het Sneekermeer. Met de sloep varen we om de wedstrijdvelden heen en je bent ervan verzekerd dat je alles van dichtbij kan meemaken.

Daardoor is deze vaarbelevenis is de perfecte combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Of, zoals ze in Sneek zeggen: “Overdag om de eer, ’s avonds voor de sfeer.”

Vanzelfsprekend wordt dit arrangement op maat aangeboden. Wij gaan graag voor je aan de slag om een offerte voor je te maken.

Ben je echt geïnteresseerd? Wees er dan snel bij! Dit arrangement wordt regelmatig geboekt.

Prijs op aanvraag.