12 Vaararrangementen Pittoreske route

Als door een filmdecor

De Pittoreske Route is een arrangement om nooit meer te vergeten. Je waant je tijdens deze tocht in het decor van een film. Dat begint al in het oude Friese plaatsje Goëngarijp. Dit is een klein middeleeuws vaartdorpje ten zuidoosten van het Sneekermeer en de Goingarijpster Poelen. We varen eveneens door het dorpje Broek. Tegenwoordig worden zowel Goëngarijp als Broek nog gekenmerkt door de aanwezigheid van een houten klokkenstoel. Vroeger werden vrijstaande klokkenstoelen vaker gebouwd in het noorden van Nederland.
De omgeving biedt prachtige vergezichten en pittoreske slootjes. Je ziet een grote reeks prachtige tuinen aan het water waar de hortensia’s, lelies en dotters prijken in het zonlicht. Het omliggende polderlandschap is een oase van rust en biedt de leefomgeving van veel weidevogels en watervogels. Al met al een prachtige belevenis. Een fotocamera is daarom absoluut noodzakelijk!

De film

Omdat je waarschijnlijk nieuwsgierig bent geworden kan je onderstaand filmpje vast bekijken. Het is een goede vaarimpressie. Eenmaal aan het eind van deze vaardag, wil je de route volgend jaar waarschijnlijk weer varen.


Natuurlijk heeft Kapitein Rob ook een lekker een drankje aan boord. Je kan ondertussen aan boord lunchen of picknicken of op een eiland in het Sneekermeer. Daardoor wordt dit arrangement helemaal compleet.

Pittoreske route
Pittoreske route

Pittoreske route programma:
11:00 uur – varen vanaf jouw opstapplaats.
12:30 uur – lunch aan boord of op een picknickplaats.
13:45 uur – aanleggen bij jouw opstapplaats.

Prijs voor motorschip Mark Twain, inclusief lunch aan boord en 2 non-alcoholische consumpties:
€ 57,00 per persoon op basis van 8 personen.
€ 73,00
per persoon op basis van 6 personen.
€ 91,00 per persoon op basis van 4 personen.
€ 144,00 per persoon op basis van 2 personen.

De Pittoreske Route: als je van de rust houd en wat langer de tijd hebt om te varen.

Overige drankjes dienen apart te worden afgerekend.
Prijs voor sloep Caprice: op aanvraag.