12 Vaararrangementen Luxe 2-daagse privétrektocht

Op avontuur in Friesland     

Lekker varen. En eten en slapen op de bestemming van de eerste dag. Aantal passagiers: maximaal 6

Dag 1 en 2 is inclusief
Lunch aan boord op dag 1, bezoek aan Molen de Rat in IJlst, logement op de bestemming (dag 1).
Ontbijt en lunch aan boord op dag 2.
Non-alcoholische drankjes, snacks en nootjes op beide dagen.
Brandstof, bruggelden en havengelden.
Alle kosten van kapitein Rob inclusief kapiteinsloon.

DAG 1

Vertrek ca. 11:00 uur. Allereerst varen we vanaf Sneek naar het stadje IJlst waar eventueel tijd is om de prachtige overtuinen te bekijken. De geschiedenis van IJlst is onlosmakelijk verbonden met het water en de natuur in het algemeen. De stad is eigenlijk vernoemd naar de rivier die er ooit doorheen stroomde, de oude Ee. Deze liep van de voormalige Zuiderzee (nu het IJsselmeer) naar de Middelzee. IJlst ontstond in de loop van de tijd op het kruispunt van deze drie belangrijke waterwegen.

Koffie bij de molenaar – Molen De Rat

Aan de oever van de Geeuw, de eeuwenoude vaarverbinding tussen IJlst en Sneek, staat houtzaagmolen De Rat. In de molenkolk liggen stammen te wateren, de draaiende wieken kraken in de wind, onder de op en neer stampende zaagramen komt de geur van vers gezaagd hout vrij. Hier ervaar je het houtzagersambacht zoals dat al ruim drie eeuwen in De Rat wordt uitgeoefend.
Rondje Sneek-IJlst
Vervolgens varen we naar Heeg, en via de Woudsender Rakken naar Woudsend. Woudsend (Wâldsein in het Fries) is door de ligging tussen de twee Friese meren, Heegermeer en Slotermeer en aan de Elfstedentochtroute, een echt watersportdorp te noemen. Door de jaren heen heeft dit handelsdorp echt de charme van vroeger weten te bewaren. Dwaal hier door smalle steegjes, langs gerestaureerde panden en ontdek verrassende doorkijkjes.  Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de kerken, Korenmolen ’t Lam en Houtzaagmolen de Jager.

Historische stad Sloten

Na Woudsend zetten we koers naar Sloten. Sloten is misschien wel het meest pittoreske stadje van Friesland. De oude gracht, de vestingwallen en bolwerken zien er nog net zo uit zoals vroeger. Korenmolen De Kaai, de bastions, de waterpoorten en monumentale koopmanshuizen herinneren aan de vroegere rijkdom. Rondom de door oude lindebomen omzoomde gracht zijn gezellige terrasjes.

Aankomst ca. 17:00 uur. Je overnacht in één van de logementen in Woudsend of Sloten. 

DAG 2

Vertrek ca. 10:00 uur. We varen terug naar het Noorden en vervolgens Oostwaarts richting Langweer. Via de Langweerder Wielen en de sluis van de Jouster Sylroede varen we de Noordbroekster Vaart op langs het lintdorp Broek. Een schitterend Hollands polderlandschap. Nabij Goingarijp stoppen we voor een bezichtiging van de klokkenstoel en het kerkje. Daarna vervolgen we onze route over het Sneekermeer. Tijdens dit traject van de route kan je genieten van een uitgebreide lunch aan boord of op één van de eilandjes. We verlaten het meer tussen de kleine eilandjes en varen dan weer richting Sneek. Aankomst ca. 15:00 uur. Prijsindicatie op basis van 4 personen (prijs voor 6 personen valt lager uit)
€ 395,00 p.p. (2 dagen midweek)      € 435,00 p.p. (vr. en za. of za. en zo.)