12 Vaararrangementen Historie Sneek

Een mooie Historische route. Wanneer Sneek is ontstaan is niet exact bekend. Wel is bekend dat de stad in de elfde eeuw al bestond. Sneek is een stad met een rijke historie en dit is ook te zien. Er zijn vele monumenten, gedenktekens en een fantastisch scheepvaartmuseum. En dan is er natuurlijk nog het Skûtsjesilen, de Elfstedentocht en de Waterpoort van Sneek. De waterpoort is waarschijnlijk rond 1492 gebouwd, tegelijkertijd met de stadswal rond de stad en diende om de toegang over water naar de stad af te sluiten. In het Fries Scheepvaart Museum ontdek je de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland, de ijssporten en de historie van de stad Sneek.

stadhuis SneekMartinikerk SneekWaterpoort Sneek
Gezien de hoeveelheid bezienswaardigheden worden slechts een paar suggesties gegeven voor de invulling van dit arrangement. U kunt immers meer geïnteresseerd zijn in de architectuur dan in een stadswandeling.

In dit arrangement is een bezoek aan het Fries Scheepvaartmuseum opgenomen, omdat je dit eigenlijk niet mag missen. Een wandeling langs de koopmanshuizen aan de grachten, de Waterpoort, het stadhuis uit ca. 1760 en de Martinikerk hoort erbij, maar een bezoek aan de Sneeker Distilleerderij Weduwe Joustra is ook mogelijk.

11:00 uur stadswandeling vanaf uw opstapplaats bij de Waterpoort.
11:30 uur varend door de stad genieten van de lunch, heerlijk!.
12:00 uur bezoek aan het Fries Scheepvaartmuseum.
13:00 uur varen met een hapje en drankje door de grachten van Sneek.
13:30 uur aanleggen bij uw opstapplaats.

Prijs voor motorschip Mark Twain, inclusief toegangsprijs voor het Fries Scheepvaartmuseum en lunch met 2 non-alcoholische drankjes aan boord:
€ 63,00 per persoon op basis van 6 personen.
€ 76,00 per persoon op basis van 4 personen.
€ 125,00 per persoon op basis van 2 personen.

Overige drankjes dienen apart te worden afgerekend.

Prijs voor sloep Caprice               : op aanvraag.

Historie Sneek