12 Vaararrangementen Historie Sneek

Een mooie Historische route

Wanneer Sneek is ontstaan is niet exact bekend. Wel is bekend dat de stad in de 11e eeuw al bestond. Daarom is Sneek is een stad met een rijke historie en dit is ook te zien. Er zijn vele monumenten, gedenktekens en een fantastisch scheepvaartmuseum. Daarnaast is er natuurlijk nog het Skûtsjesilen, de Elfstedentocht en de Waterpoort van Sneek. De Waterpoort is waarschijnlijk rond 1492 gebouwd, tegelijkertijd met de stadswal rond de stad met als doel de toegang over water naar de stad af te sluiten voor indringers. Beleef in het Fries Scheepvaart Museum de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland, de ijssporten alsook de historie van de stad Sneek.


Omdat er veel bezienswaardigheden zijn worden slechts een paar suggesties gegeven voor de invulling van dit arrangement. U kunt immers meer geïnteresseerd zijn in de architectuur dan in een stadswandeling.

Historie Sneek

Tevens is in dit arrangement een bezoek aan het Fries Scheepvaartmuseum opgenomen. Vervolgens maken we een wandeling langs de koopmanshuizen aan de grachten, de Waterpoort, het stadhuis uit ca. 1760 en de Martinikerk. Maar een bezoek aan de Sneeker Distilleerderij Weduwe Joustra is ook mogelijk.
Kortom, een mooi programma.

Programma:

11:00 uur stadswandeling vanaf uw opstapplaats bij de Waterpoort.
11:30 uur varend door de stad genieten van de lunch, heerlijk!
12:00 uur bezoek aan het Fries Scheepvaartmuseum.
13:00 uur varen met een hapje en drankje door de grachten van Sneek.
13:30 uur aanleggen bij uw opstapplaats.

Prijs voor motorschip Mark Twain, inclusief toegangsprijs voor het Fries Scheepvaartmuseum en lunch met 2 non-alcoholische drankjes aan boord:
€ 54,00 per persoon op basis van 8 personen.
€ 68,00
per persoon op basis van 6 personen.
€ 81,00 per persoon op basis van 4 personen.
€ 140,00 per persoon op basis van 2 personen.

Overige drankjes dienen apart te worden afgerekend.

Prijs voor sloep Caprice: op aanvraag.