Kapitein Rob

Even kennismaken met de kapitein!

De passie voor schepen en het varen is reeds op vroege leeftijd begonnen. Meer dan 45 jaar geleden inmiddels.

Na ongeveer 8 jaar in Friesland te hebben gevaren met kleine zeilboten begon Rob op 23-jarige leeftijd als opstapper bij de bruine vloot en zeilde op het IJsselmeer en de Waddenzee.


Met zijn gezin zeilde Rob tientallen jaren in Friesland. En met zijn vader Ulco en zijn broer Frank in Friesland, op het IJsselmeer en de Waddenzee.
In 1998 is Rob gaan varen met zijn eerste motorsloep, de Roos van Heuvesum (links). Een oude teakhouten dame gebouwd in Engeland met een Petter diesel. “Omdat je met een sloep op plaatsen kan komen waar anderen niet komen”, aldus Rob. Er is met de Roos van Heuvesum veel gevaren op de Loosdrechtse Plassen en door de Noord-Hollandse polders. In 2000 werd De Vrijheid (rechts) gekocht. Tot 2017 heeft Kapitein Rob met deze sloep de rondvaarten gevaren. Een fijn schip met veel ruimte en comfort.

Roos van Heuvesum bew 1
Nu vaart Rob met de Mark Twain (links onder, 7 passagiers), en de Caprice (rechts onder, 35 passagiers)
Rob zeilde in Griekenland en voer ook door één van de mooiste kanalen in Frankrijk; Canal du Nivernais. In 2013 zeilde hij samen met zijn broer van Kopenhagen naar Harlingen. Twee jaar later zeilde Rob samen met zijn broer op de Olivier door de betoverende archipel bij Stockholm en langs scherenkust van Zweden tot aan het Finse Åland.


In 2017 werd op de Olivier gezeild van Londen naar Edam. De tocht startte vanaf de St. Katharine Docks, een voormalig commercieel havendok. Deze iconische jachthaven is in het hart van Londen gelegen aan de noordoever van de Theems net ten oosten van de Tower of London en de Tower Bridge.

                
2021 is het jaar van de zeiltocht rondom Denemarken. Een prachtig avontuur met als hoogtepunt het Mariagerfjord.

“Ik verwelkom jou graag aan boord om je een onvergetelijke dag te bieden. Wanneer je bezig bent met je passie, vergeet je de tijd. Passie brengt kwaliteit en plezier. Dat wil ik graag met jou delen.”

Tot ziens aan boord, Rob
DSCN2585bew3